ХЕКСАГОНАЛНА КЕРАМИКА

Шестоаголна керамика се плочки кои имаат хексагонална форма што се вклопува меѓу нив и формираат мозаик што се произведува лабаво или заштитно, и може да се прилагодат на различни површини како што се кривини, конуси, плочи, цевки, конци, меѓу другото.

Оваа керамика може да се користи во која било облога за да се заштити тоа место, па дури и може да се користи на места кои се предмет на абење.

Тоа е материјал кој широко се користи во цементната индустрија, рударството или во земјоделската област за преработка на жито.

Hexagonal alumina ceramic tiles, Cerámicas Antidesgaste Hexagonal 92 % Alúmina, alumina ceramics, industrial ceramics, advanced ceramics, technical ceramics, ceramic linings, abrasion ceramics, wear protection ceramics, alumina ceramic tiles
Hexagonal alumina ceramic tiles, Cerámicas Antidesgaste Hexagonal 92 % Alúmina

Поради неговата лесна примена, керамичката влошка е една од најдобрите опции за:

Носење на олуци;
Силоси за жито;
Вага;
бункери;
канали;
Меѓу другите.

ФИРМА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ХЕКСАГОНАЛНИ КЕРАМИЧКИ ИНСЕРТИ

Компанијата CBC Ceramics е специјализирана во сегментот на керамика изработена од алумина или цирконија.

На пазарот од 2004 година е препознатлив по тоа што на светскиот пазар нуди производи со одличен квалитет, целосно усогласени со важечките норми и стандарди.