Kenmerken, toepassingen van inerte keramische ballen

Kenmerken van inerte keramische ballen

Inerte keramische ballen hebben stabiele chemische eigenschappen en een lage wateropname, inerte keramische ballen zijn bestand tegen hoge temperaturen en hoge druk.

Inerte keramische ballen zijn ook bestand tegen de corrosie van zuur, alkali en sommige andere organische oplosmiddelen, inerte keramische ballen zijn bestand tegen de thermische schok (scherpe temperatuurverandering) tijdens het chemische reactieproces.

De belangrijkste rol van deze inerte keramische kogels is om de distributieplekken van gas of vloeistof te vergroten en om de katalysator van lage sterkte in de reactoren (een kolom of een toren) te ondersteunen en te beschermen.

Inerte keramische ballen hebben stabiele chemische eigenschappen en een lage waterabsorptie, zijn bestand tegen hoge temperaturen en hoge druk en zijn ook bestand tegen corrosie van zuur, alkali en sommige andere organische oplosmiddelen. Ze zijn bestand tegen de verandering in temperatuur tijdens het productieproces.

alumina ceramics, industrial ceramics, advanced ceramics, technical ceramics, alumina balls, ceramic balls, random packing
Inert ceramic balls, alumina balls,catalyst support media

Toepassingen van inerte keramische ballen

Als vuurvast bed-toppluggen en -dragers om het katalysatorbed te beschermen tegen thermische onzuiverheden, zodat het katalysatorbed intact blijft ondanks grote drukvariaties. Inerte keramische kogel wordt veel gebruikt in de petrochemische industrie, chemische industrie, kunstmestindustrie, aardgasindustrie en milieubescherming, enz.

Catalyst Bed Support-media worden routinematig gebruikt in de volgende specifieke services:

Ammoniakinstallaties, Hydrobehandelaars, Bender-behandelaars, Isomerisatie-eenheden, voorbehandelaars en reactoren, Moleculaire zeefeenheden, Diesel-waterstofbehandelaars, Nafta-behandelaars, Vast-bed-reformers, Reformer-voorbehandelaars, Gefluïdiseerde verontreinigingsbeheersing, Hydrocrackers (1e trap), Waterstoffabrieken.

Inerte keramische ballen worden veel gebruikt op veel gebieden, waaronder:

aardolie, chemische technologie, kunstmestproductie, aardgas en milieubescherming. Ze worden gebruikt als afdek- en ondersteuningsmateriaal van katalysatoren in reactievaten en als pakking in torens.

Typische kwaliteitsborging van inerte keramische ballen

•• Analyseren van de grondstof voor chemische samenstelling, deeltjesgrootte en vochtgehalte om consistente eigenschappen te garanderen die optimale prestaties van het eindproduct zullen opleveren.

• Na verkruimeling en verpulvering van de grondstof wordt deze gezeefd om grovere deeltjes te verwijderen.

• Nadat de gemalen grondstof vooraf is geselecteerd door magnetische scheiding, wordt gecontroleerd of het Fe2O3-gehalte minder dan 1% is. Na veroudering en inweken wordt het watergehalte gecontroleerd om er zeker van te zijn dat het tussen de 20-24% ligt.

Na het vormen van het product, extruderen of handwalsen, wordt willekeurig gecontroleerd op afmetingen en vormen.

• Nadat het product is gedroogd, een willekeurige controle om er zeker van te zijn dat het vochtgehalte minder dan 3% is.

• Tijdens het bakken wordt de oven nauwkeurig geregeld wat betreft temperatuur en bakduur.

• Elk afgewerkt item wordt visueel onderzocht om te bevestigen dat vorm, kleur en afmetingen binnen de specificaties vallen.

• Er worden willekeurige tests uitgevoerd om aanvaardbare chemische en fysische eigenschappen van het eindproduct te bevestigen. Dit omvat testen voor soortelijk gewicht, samendrukbaarheid, waterabsorptie, anti-zuursterkte, enz.

• Voorafgaand aan het verpakken van het eindproduct voor verzending wordt het gewicht van een eenheidsvolume gecontroleerd om te voldoen aan de specificatielimieten.

• Ten slotte is het eindproduct gecertificeerd om te voldoen aan de specificaties van de klant.

Inpakken

Per plastic zak, elke zak 25 kg netto, gepalletiseerd.

Door superzakken, elke grote zakken 1000-1400kgs netto, gepalletiseerd.

Per stalen vat, elke trommel 300 kg netto, gepalletiseerd.

Advertisement