Eigenschappen en toepassingen van Alumina (Al2O3) Keramiek

Over het algemeen is de belangrijkste kristalfase van aluminiumoxidekeramiek α-Al2O3.
Er zijn verschillende series afhankelijk van het gehalte aan Al2O3 en additieven.
Volgens de verschillende inhoud van Al2O3 zijn er 75 aluminiumoxide, 85 aluminiumoxide, 95 aluminiumoxide, 99 aluminiumoxide, enz. Volgens het verschil in de belangrijkste kristalfase zijn er mulliet, korund-mulliet en korund; Volgens de verschillende additieven zijn er chroomkorund, titaniumkorund enzovoort.
Alumina keramiek is een van de meest stabiele chemische eigenschappen en de hoogste mechanische sterkte in vuurvaste oxiden;
Alumina-keramiek reageert niet met de meeste gesmolten metalen, maar alleen Mg, Ca, Zr en Ti hebben een reductie-effect boven een bepaalde temperatuur. Het hete zwavelzuur kan de alumina-keramiek oplossen en de hete HCl en HF hebben ook een corrosief effect.
Alumina keramiek heeft de laagste dampdruk en ontledingsdruk.
Vanwege de uitstekende chemische stabiliteit van aluminiumoxide-keramiek kan het veel worden gebruikt in zuurbestendige pompwaaiers, pomphuizen, pompdeksels, bussen, zuurvoerende pijpvoeringen en kleppen.
Alumina-keramiek met een alumina-gehalte van meer dan 95% heeft uitstekende elektrische isolatie-eigenschappen en een laag diëlektrisch verlies, en heeft dus een breed scala aan toepassingen in elektronica en elektrische apparaten.
De hoge hardheid en slijtvastheid van aluminiumoxide-keramiek wordt veel gebruikt op mechanisch gebied, zoals de vervaardiging van slijtdelen van textiel, messen.
Alumina keramische bougies worden ook veel gebruikt in verschillende motoren.
Transparante aluminiumoxide-keramiek heeft een goede doorlaatbaarheid voor zichtbaar licht en infraroodstralen, evenals hoge temperatuursterkte, goede hittebestendigheid en sterke corrosieweerstand.
Transparante aluminiumoxidekeramiek kan worden gebruikt om hogedruknatriumlampen en infrarood detectievenstermateriaal te vervaardigen.

Advertisement