Egenskaper og bruksområder for Zirconia (ZrO2) Keramikk

ZrO2 har to typer zirkonium allotrop kubisk struktur (c-fase), tetragonal struktur (t-fase) og monoklinisk struktur (m-fase).

I henhold til sammensetningen av fasene kan zirkoniumkeramikk deles inn i stabiliserte zirkoniumoksydkeramiske materialer og delvis stabiliserte zirkoniumkeramiske materialer.

Stabilisert zirconia keramikk

Stabilisert zirconia keramikk er hovedsakelig sammensatt av kubiske faser.

De har høy ildfasthet, spesifikk varme og termisk ledningsevne, og er ideelle høytemperaturisolasjonsmaterialer.

De kan brukes som foringer til høytemperaturovner og også som forskjellige varmebestandige belegg.
Stabilisert zirconia keramikk har god kjemisk stabilitet og er motstandsdyktig mot syre og nøytral korrosjon ved høye temperaturer, men er ikke motstandsdyktig mot alkalisk korrosjon.

Metallene i gruppe V, VI og VII i grunnstoffenes periodiske system reagerer ikke med dem og kan brukes som en digel for smelting av dette metallet.

Pure ZrO2 er en god isolator, på grunn av dens åpenbare høytemperatur-ioneledningsegenskaper, kan brukes som et varmeelement ved 2000 ℃, et høytemperatur-elektrodemateriale, og kan også brukes som en lampe for å generere ultrafiolette stråler.

I tillegg kan oksygenionekonduktivitetsegenskapene til stabilisert zirkoniumoksidkeramikk brukes til å lage oksygensensorer for måling av oksygenkonsentrasjon.

Delvis stabilisert zirconia keramikk

Delvis stabilisert zirkoniumkeramikk består av en tc tofasestruktur med svært høy styrke, bruddseighet og termisk støtmotstand, kjent som «keramisk stål».

Samtidig er dens varmeledningskoeffisient liten, den termiske isolasjonseffekten er god og den termiske ekspansjonskoeffisienten er relativt stor, og den er relativt enkel å matche med metalldeler. I den keramiske motoren som er utviklet nylig, brukes den til sylinderinnervegg, stempel og sylinderdekseldeler.

Delvis stabilisert zirkoniakeramikk kan også brukes som ikke-smurte lagre i gruve- og mineralindustrien, dyser for sandblåseutstyr, deler som brukes i pulvermetallurgiindustrien og stansedyser for farmasøytiske bruksområder.

I tillegg kan delvis stabilisert zirkoniumkeramikk også brukes som en rekke industrielle og medisinske enheter med høy seighet og høy styrke.
Slik som tekstilindustrien drop maskin saks, ull saks, tape produksjon saks, mikroelektronikk industri verktøy.

Zirconia keramikk kan også brukes som biokeramiske materialer fordi de ikke reagerer med levende organismer.

Advertisement