Zirconia keramiska slipmedier

Zirconia slipmedel är en viktig tillämpning av zirconia keramiska material. Förutom att slipa zirconia keramiska pulver, används det i elektroniska keramiska pulver, magnetiska material, olika keramiska struktur keramik och funktionella keramiska pulver, och dagliga keramiska pigment. Glasyrer, olika beläggningar, mekaniska poleringspulver, läkemedel och livsmedel spelar också en viktig roll vid ultrafin slipning.

Zirconia ceramic beads, zirconia ceramics, industrial ceramics, advanced ceramics, technical ceramics, alumina balls, ceramic balls, ceramic grinding media, abrasion ceramics
Zirconia ceramic beads, ceramic grinding media

Egenskaper hos zirkoniumoxid keramiska slipmedier:
Hög densitet, hög hårdhet och god seghet.

Tätheten av zirkoniumoxidkeramikslipningsmedier är hög och densiteten hos högkvalitativ zirkoniumoxidkeramik kan nå 6,0 g / cm, vilket är högre än för aluminiumoxidkeramik, så det har en större slagkraft, vilket kan minska malningstiden och förbättra slipningseffektiviteten.

Styrkan och frakturens seghet hos zirkoniumoxidkeramik är ungefär 2 till 3 gånger den hos aluminiumoxidkeramik, så zirkoniumoxid är inte lätt att skadas, och det är mycket lämpligt för sandverk, höghastighetsvibrationsverk och annan utrustning.

På grund av den låga krossningshastigheten och det låga slitaget på zirkoniumoxidkeramiska pärlor, finns det inget behov av att fylla på ofta slipning under slipningsprocessen. Även om priset på zirkoniumoxidkeramiska medier är högt är den omfattande kostnaden relativt låg.

På grund av det låga slitaget på slipmedia av zirkoniumoxid är det mycket lämpligt för slipning av vissa material med hög renhet som inte kan förorenas.

YTZ-slipmedier med zirkoniumoxid har bra slitstyrka och lång livslängd.Det används ofta i många pulverprocesser, såsom fin keramik, elektroniska material, litiumbatterimaterial, bläck, beläggningar och nanomaterialproduktion. Det kan uppnå nanomaterial. dispersion.

Under de senaste åren har YTZ-zirkoniumoxidslipade keramiska pärlor använts vid slipningsprocessen av litiumjärnfosfat-, kolfiber- och litiumbatteri-anodmaterial och är gynnade av tillverkare av litiumbatterimaterial.

Advertisement